- Nowy
Feel The Wild Meat Sticks Deer & Boar/ Jeleń i dzik 4 szt.
FEEL THE WILD MEAT STICKS BEEF & DUCK/ WÓŁ I KACZKA 4 SZT.
FEEL THE WILD - Naturalne mięsne gryzaki (meat sticks) - 2 x jeleń i 2 x dzik:
- 100% naturalne smaczki wykonane z mięsa mięśniowego
- zdrowy i naturalny przysmak pomiędzy posiłkami
- powolny proces suszenia
100% naturalne smaczki wykonane z mięsa mięśniowego, są zdrowym i naturalnym przysmakiem pomiędzy posiłkami.
Dzięki procesowi powolnego suszenia wszystkie składniki zachowują cenne wartości odżywcze oraz wysoką jakość bez dodatku polepszaczy smaku, konserwantów i sztucznych barwników. Meat Sticks to wyjątkowa uczta dla najbardziej wybrednych psów.
DZICZYZNA CHARAKTERYZUJE SIĘ WYJĄTKOWYMI WŁAŚCIWOŚCIAMI DIETETYCZNYMI I PROZDROWOTNYMI.
Mięso zwierząt łownych charakteryzuje się dużą wartością odżywczą. Zawiera więcej minerałów, takich jak fosfor, magnez i wapń. Jest to mięso pochodzenia naturalnego, pozbawione negatywnych cech związanych z intensywnym, przemysłowym chowem zwierząt rzeźnych. Tempo wzrostu zwierzyny łownej nie jest przyspieszane, a zwierzę ma swobodny dostęp do różnorodnego pokarmu. Zwierzęta dziko żyjące nie są narażone na stres związany z hodowlą przemysłową, a prawidłowo upolowane nie przeżywają stresu związanego z drogą do ubojni i mięso z nich pozyskiwane zawiera jedynie śladowe ilości adrenaliny.
MIĘSO Z JELENIA
Mięso z jelenia zawiera średnio trzykrotnie mniej tłuszczu niż wołowina i proporcjonalnie więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mięso to wykazuje również bardzo wysoką zawartość żelaza - około pięciokrotnie więcej niż wieprzowina. Mięso z jelenia zawiera również trzy razy więcej witaminy B12 niż znajduje się w wieprzowinie.
MIĘSO Z DZIKA
Mięso z dzika zawiera około trzykrotnie mniej kalorii niż mięso z wieprzowiny. Zawartości minerałów takich jak fosfor, magnez, żelazo, mangan i cynk jest dwukrotnie większa w mięsie z dzika niż w wieprzowinie.
Jeleń:
Skład: 98% mięso mięśniowe z jelenia, 2,0% jelito z kolagenu.
Skład analityczny: Białko surowe 47,0%, tłuszcz surowy 11,0%, popiół surowy 2,2%, włókno surowe 8,0%.
Dzik:
Skład: 98% mięso mięśniowe z dzika, 2,0% jelito z kolagenu.
Skład analityczny: Białko surowe 64%, surowy tłuszcz 23,1%, popiół surowy 4,5%, włókno surowe 2,9%.
Pakowane po 2 mięsne gryzaki ze smaku (4 szt. w opakowaniu). Długość pojedynczego gryzaka wynosi 14,5 cm.
Zastosowanie/ 24 h: 1 smaczek / 10 kg m.c.